Kovasti tein lupauksia vuosi sitten ja vakaa aikomus oli niistä tännekin kirjoitella, mutta kun ei niin ei. Nyt, uusimpien lupauksien jälkeen, on ihan hyvä aika kirjoittaa auki vuoden takaisetkin lupaukset:

1. 2-3 velkaa pois.

Tämä onnistui periaatteessa. Tuohi kävi nollilla, mutta Bigbank lähti pysyvästi pois.

2. Klarna ja Ellos pois.

Ellos kävi myöskin nollilla ja tilin tyhjennyttyä olen maksanut ostokset kerralla pois. Paitsi viimeisimmät, joista jäi uudelle vuodelle tilivelkaa. Klarna taas on tainnut vain kasvaa viimekin vuonna. Tässä taas tavoitetta tällekin vuodelle.

3. Ei ruokatilauksia.

Kaikki kehuvat Matsmartin ja Fiksuruuan säästävän hirveästi rahaa ja varsinkin mainoksissa kotiin kannetaan laatikkotolkulla puoli-ilmaista ruokaa. Meidän talouteen molemmista paikoista on löytynyt vain herkkukaappien täytettä ja kissanruokapakkauksia. Herkut tuli syötyä jo vuonna 2020, jolloin tein montakin tilausta, kun ärsytti lasten kaupassa ramppaaminen. Sitten alkoi ärsyttää kaupassa ramppaamista enemmän se raha, mikä noihin mässyihin menee, joten päätin, etten vuonna 2021 tee yhtään tilausta. Tämä on pitänyt. Kissojen märkäruokia olin hamstrannut ensimmäisenä koronavuonna sen verran, että päiväys alkoi tulla vastaan ja laitoin ne Joensuun eläinsuojeluyhdistykselle. Jos vielä ruokatilausta teen kummastakaan niin se on kissaruokaa ja menee suoraan Jeylle.

4. Osakkeisiin 100€/kk.

No ei ihan onnistunut, summa jäi 50€/kk.

5. Säästöt ja sijoitukset 5000 euroon.

Tämä tuli täyteen jo vuoden alkupuoliskolla, joten nostin tavoitteen 10.000 euroon. Tällä hetkellä olen aikalailla puolessa välissä.

6. Matka- ja koiratileille 2000€, S-pankkiin 1000€.

No ei. Mihinkään tiliin en saanut tavoiteltua summaa säästettyä.

Vuoden 2022 lupaukset ja tavoitteet ovat osittain samat (nro. 1, 2, 4 ja 6) ja nro 5. jatkuu kymppitonniin asti.

Lisäksi tavoitteena on viedä lapsia enemmän konsertteihin, teatteriin ja muutenkin kulttuurin pariin. Tässä pari vuotta ilman tapahtumia kärvistelleenä olen huomannut, että omakin sielu alkaa näivettyä ilman hengenravintoa. Pääsin joulun alla pariin konserttiin ja toiseen niistä vein lapsetkin. Omasta konsertin jälkeisestä olosta ja lasten kommenteista päätellen kulttuuri on ihmiselle tärkeämpää kuin olin ennen koronaa tajunnutkaan.

Viimeinen tavoite on hankkia pojalle säännöllinen liikuntaharrastus sekä aloittaa ainakin itselleni ellei myös lapsille (tai vain toiselle) golf ja itse asiassa pojan liikuntaharrastustavoitekin toteutui jo, kun ilmoitin hänet taas kiipeilykurssille.

Toisin sanoen entistä enemmän kokemuksia, harrastuksia ja taitoja. Jännä nähdä miten saan tasapainoiltua taloudellisten tavoitteiden ja kokemusten keräämisen kanssa, kun kummatkin tavoitteet tuppaavat yleensä kysymään euroja.